Google дозволив виключати з пошуку непотрібні сайти

— 11 березня 2011, 12:16

Відтепер у пошуковику Google поруч з посиланням Cached ("Збережена копія") з'явиться нова - Block all example.com results ("Заблокувати всі результати з example.com").

Після натискання на неї сайт більше не буде показуватися в результатах пошуку, пишуть Вести.ру з посиланням на офіційний блог корпорації.

Повернути сайт в пошукову видачу і подивитися список заблокованих доменів можна через налаштування в акаунти Google. Дані про заховані сайти не будуть використовуватися для формування пошукових результатів для інших користувачів.

Нова функція доступна для користувачів англійської версії сайту google.com, які використовують браузери Chrome 9 +, Internet Explorer 8 + або Firefox 3,5 +. У Google обіцяють, що найближчим часом буде додана підтримка інших мов і браузерів.

Про впровадження аналогічної функції у вигляді розширення для браузера Chrome було оголошено минулого місяця. Єдина відмінність між ними в тому, що тепер користувачі можуть "видаляти" сайти з пошуку на рівні серверів Google, а не тільки в інтернет-браузері.

Заходи Google по удосконаленню пошукового алгоритму пов'язані з появою нових форм "сміттєвих" сайтів, що містять величезну кількість ключових слів, і "контент-ферм", що почали витісняти ресурси, створюють оригінальний матеріал.

У січні цього року головний інженер Google Метт Каттс заявив, що інтернет-корпорація планує внести ряд змін, щоб знизити рівень спаму в результатах пошуку.

Реклама:

Головне сьогодні