Землетрус в Японії змістив вісь Землі та скоротив тривалість доби

— 14 березня 2011, 10:19

Ці уточнені дані навів Річард Гросс з Лабораторії реактивного руху NASA, розташованої в Пасадіні, штат Каліфорнія. Два дні тому параметри були іншими - 15 сантиметрів і 1,6 мікросекунди.

Попередні розрахунки вдалося перевірити і скоригувати на основі показань орбітальних супутників США. Їх дані дозволяють скласти найбільш точну картину змін на планеті. Вчений вважає дуже ймовірними нові коригування з урахуванням збереження високої сейсмічної активності у Японії, однак вони будуть вкрай незначними.

[L]Телеканал CNN з посиланням на геофізика з Геологічної служби США Кеннета Хадната повідомляє, що основний японський острів Хонсю в результаті землетрусу змістився на 2,4 метра. Хадант свої висновки зробив на підставі зміщення однієї зі станцій GPS.

Землетрус, що стався 11 березня з магнітудою 8,9 на північному сході Японії, визнано національним метеорологічним агентством найсильнішим за всю історію спостережень.

Японські ЗМІ повідомляють, що в Міягі знайшли ще близько 2 000 тіл. Таким чином, кількість загиблих перевищила 3 300. Як передають місцеві ЗМІ, очікують, що загальна кількість жертв може сягнути 10-ти тисяч.

Реклама:

Головне сьогодні