В Індії стрімко зростає споживання вина

— 14 березня 2011, 15:30

За останні кілька років споживання вина в Індії збільшилося в 1,5 рази. Згідно із прогнозами на 2011-2014 року, ця цифра буде рости, повідомляє Press Trust of India.

Серед причин росту споживання вина в Індії експерти називають сприятливу політику держави, доходи населення країни, що збільшуються, та доступність світових брендів.

Щоб зацікавити індійський середній клас провідні гравці ринку постійно включають до свого портфоліо цікаві позиції провідних виноробних господарств світу.

"Добробут наших громадян зростає, і вони хочуть пити якісне вино. Звичайно, у порівнянні з іншими країнами, ми ще не маємо сталої винної культури, але ми зробили крок у вірному напрямку й не збираємося звертати", - сказав Сантош Муталик - один із провідних експертів ринку вина в Індії.

Він також додав, що на сьогоднішній день вина здебільш споживаються у великих містах (Делі, Бангалор, Мумбаї). Однак ця тенденція повинна змінитися в найближчі роки, оскільки добробут населення зростатиме також і в провінціях.

До речі кажучи, за прогнозами експертів, у найближчі роки активно буде розвиватися й індійське виноробство. Так, в даний час індійські фахівці дуже тісно співробітничають із колегами з Європи й Нового Світу. Вже в 2015 році, винороби Індії планують конкурувати по обсягах виробництва вина з такими країнами, як Австралія й Нова Зеландія.

Реклама:

Головне сьогодні