Жінки більш чутливі до болю, ніж чоловіки

— 17 березня 2011, 13:38

Професор Азіз Касим разом з вченими з Японії і Лондона проводив експеримент, в якому взяли участь добровольці - 16 здорових чоловіків і рівно стільки ж жінок.

Кожен з учасників експерименту був попереджений про майбутню болючу процедуру - ендоскопію стравоходу, пише The Daily Mail.

Проскановані мізки жінок і чоловіків дали різні результати. У період очікування больових відчуттів у жінок велику активність виявляли ті ділянки головного мозку, які відповідають за "підготовку та планування рухів, спрямованих на уникнення майбутнього болю", і меншу - відповідають за відчуття страху.

Коли біль наступав, баланс зміщувався до зон, що відповідає за емоції і страх. У чоловіків спостерігалася зворотна картина.

Азіз Касим зазначив, що відповідно до експерименту жінки відчувають біль гостріше, ніж чоловіки. Чоловічий мозок був налаштований на придушення неприємних відчуттів на відміну від жіночого, який використовував додаткові емоційні подразники.

Висновки, зроблені вченими, вимагають підтвердження і загального аналізу, але в майбутньому вони дадуть можливість розробляти нові методики лікування болю.

Реклама:

Головне сьогодні