Тест

Танцювальний гід: у пошуках ідеальної фігури

Із наближенням довгоочікуваного тепла, хочеться роздягатися: носити щось сміливе, коротке, легке й обтягуюче. Проте, на жаль, не всі мають таку можливість, адже людський організм, на час холодів, має властивість накопичувати. От і виходить, що на носі уже пляжний сезон, а зайві кілограми та неідеальне тіло псують і без того зіпсований авітамінозом настрій.

Між тим, рішення є завжди. І замість ковтати всюди розрекламовані пігулки для схуднення та маститися кремами проти целюліту, краще зібратися та розпочати заняття спортом. Це і корисніше для організму, і, однозначно, скоріше підтягне шкіру, на відміну від чергового "крему нового покоління".

Задля того, аби спортивні вправи не були нудними і викликали бажання сходити на заняття іще раз, варто вибрати для себе щось індивідуальне, приємне і цікаве. Як для жінки, оптимальним варіантом, є все ж таки танці. По-перше, вони прекрасно допомагають у боротьбі із зайвими кілограмами. По-друге, вони підтягують тіло та м язи, по-третє танцювальні вправи додають пластики, координації і, що найголовніше, впевненості у собі.

Однак на сьогоднішній день пропозиція перевищує попит. І як визначитися у морі незнайомих слів і назв? Пропонуємо короткий гід по найбільш популярним танцювальним напрямкам.

Розпочати пропоную з класики - тут найдоречніше буде згадати про Бальні танці. Бальні танці складаються з двох програм - європейської (Повільний вальс, Танго, Віденський вальс, Квік степ, Фокстрот) та латиноамериканської (Самба, Ча-ча-ча, Румба, Пасодобль, Джайв). Цим танцям ніколи не пізно вчитися. Європейська програма відкоригує вашу поставу, а латиноамериканська навчить відчуття ритму, грації та допоможе скинути зайві кіло - майже всі танці цієї програми дуже енергійні. Але при всій універсальності бальних танців - це парний танець. Тому якщо у вас є гідний партнер - прямуйте до зали, а якщо ні - вибір танцювальних напрямів, на сьогоднішній день, грандіозний.

Між іншим, до бальних також можна віднести такі види танців як: Сальса (клубний різновид латиноамериканських танців), Мамба, Бачата (вуличні танці) та інші.

Після латиноамериканських танців, варто згадати іще один "гарячий вид" - Фламенко. Традиційний іспанський стиль, що поєднує музичний супровід (токе), спів (канте) і танець (байле). Танок, як правило, супроводжується гітарою чи перкусією, а іноді ритмічним плесканням у долоні (пальмас). Фламенко дуже пристрасний та емоційний танок. Він навчить гарно володіти своїм тілом, додасть грації та плавності рухам.

Із тотальною "сексизацією" також з'явилося надто багато еротичних танцювальних напрямів. Ветераном можна назвати класичний Стрип-данс - це гарні амплітудні рухи, які виконуються під мелодійну і красиву музику, включаючи різни нахили, присідання, а також елементи гімнастики. Для виконування цього танцю можна використовувати різні предмети. Наприклад стілець. До речі, не варто плутати цей напрям із стриптизом - мова про роздягання тут не йде. Мета цього курсу - надати впевненості, навчити правильно рухатися під музику та розслаблятися.

Крокуємо далі - Стрип-латина. У цьому танцювальному напрямі, за основу беруться латиноамериканські танці і до них додаються лементи стрип-пластики. Фактично, відрізняється від попереднього виду ритмом, музикою та базовими елементами.

Роle dance (танок на пілоні) - це вид танцювального мистецтва, що поєднує у собі елементи танцю й акробатики навкруги пілона та на ньому. Особливість танцю у його "вертикальності", він виконується на трьох рівнях: у верхньому виконуються елементи високо над підлогою, у середньому робляться "закрутки" навколо пілона, а також елементи пластики, нижній рівень - партер.

Варто додати, що для красивого та естетичного виконання даного танцювального виду - має бути хороша хореографічна підготовка. Сильні ноги та руки, гарно розтягнуті м'язи.

Танець живота або Східний танець. У цього танцю довга і цікава історія. Сучасний танець живота абсорбував східні танці з різних арабських країн. Він прекрасно тонізує м'язи, вчить чути та відчувати непростий східний ритм, а також прекрасно підтягує тіло, особливо живіт.

Нещодавно з'явився новий танцювальний напрям - Боді-балет. Його вважають новим, адаптованим напрямом у фітнесі, проте доречніше його було б асоціювати все ж таки з танцями, а не з фітнесом, адже він базується на класичних хореографічних рухах. Звичайно, у полегшеному варіанті. Курс спеціально розрахований на тих, хто жодного разу не стояв біля станку. Боді-балет - гарна спортивна альтернатива для тих, кому не рекомендовано високо інтенсивні тренування. Як результат - гарна розтяжка, постава, граційність та елегантність у рухах.

Новим, але уже достатньо відомим, дякуючи танцювальним шоу, напрямком для українців є Бродвейський джаз. Основними принципами є імпровізація та поліритмія. Він дуже енергійний, норовливий, образний танець. Його цікаво і весело танцювати. Він покращує координацію та настрій.

Особливістю іще одного, нового і незвичайного стилю Contemporary dance є театральна форма подачі танцювального дійства, так званий перфоманс. Цей напрям танцювального мистецтва базується одночасно і на Західному (джаз-модерн), і на Східному (йога, цигун) мистецтвах руху.

Фокусування уваги на внутрішніх процесах і рухах тіла поєднуються із відчуттям зовнішніх факторів - простору, ритму, часу, динаміки. Сontemporary dance направлений, скоріше, всередину, аніж назовні.

Сучасне мистецтво, проявом якого і є Contemporary dance, не дає глядачам готового рецепту. Глядач сам відчуває себе учасником творчого процесу.

Go-go (PJ Dance) - клубні танці. Як правило використовуються на дискотеках. Заняття проходять під інтенсивну, ритмічну, швидку музику. Цей вид для тих, хто хоче вільно рухатися на будь-яких вечірках, а також скинути зайві кілограми.

Хіп-Хоп LA Style - різновид хіп-хопу. "Родзинкою" цього стилю є імпровізація. Тобто танцюрист, виконуючи цей танок, може використовувати ще й елементи не суміжних із Хіп-хопом стилів (джаз, джаз-модерн). Не дивлячись на те, що імпровізації вважають слабкою стороною цього стилю, його з радістю використовують у своїх кліпах та постановках зірки світової сцени.

Так само, іще одним різновидом Хіп-Хопу є NY Style. Це варіація на базі "олдскульних" стилів хіп-хопу (popping, boogaloo, hype, waving), це індивідуальність танцюриста, що реалізується у його баченні та відчутті музики. Основний наголос - фрістайл.

І на кінець, варто розказати про іще один цікавий танцювальний вид - Тектонік. Його основа - хіп-хоп та техно. У танці активно використовуються руки із додаванням елементів найрізноманітніших напрямів, але все ж таки, Тектонік залишається оригінальним і новим танцем. Він поєднує багато сучасних стилів. За бажанням, танцюристи додають до нього Hip-Hop, C-Walk, B-Boying, Popping, Waving, Tutting, Liquid-Pop, Vouging и т.д.

Отож, пропозицій достатньо, шкіл також. У принципі майже всі види танців представлені у більшості фітнес-клубів та танцювальних школах. Тож вибирати місце для занять можна з легкістю, враховуючи район та місце проживання. Проте варто пам'ятати, що результат від занять буде лише тоді, коли цього захотіти і вкласти в тренування максимум зусиль.

Усі відео з YouTube