Таїланд у воді. Фото

Не встиг світ оговтатися від страшного землетрусу в Японії, як біда торкнулася іще однієї країни. Аномальна погода - дощі, сильний вітер та шторм - стали причиною паводку у 8 провінціях Південного Таїланду.

У результаті удару стихії, постраждало близько 10 тисяч місцевих жителів. У зоні паводку - десятки населених пунктів. За останніми даними загинула 21 особа. У деяких районах вода піднялася на два метри.

У Сіамській затоці та Андаманському морі висота хвиль сягає 2-3 метрів. У полоні стихії також знаходяться такі популярні курорти як: Пхукет, Пхі-Пхі, Сімілани, провінція Краби и Транг.

На острові Самуї повністю перервано морський та повітряний зв'язок із материком. У деяких районах повністю відключена електроенергія та немає прісної води. Уже відмінили близько 30 рейсів, адже у аеропорту затоплені злітні смуги. Тисячі туристів не можуть залишити курорт.

Водночас, як заявив у коментарі "Українській правді. Життя" речник МЗС Олександр Дікусаров, українців серед загиблих чи постраждалих через негоду у Таїланді немає. Та 12 громадян нашої країни забажали виїхати з затоплених островів і їм вдалося вирушити до аеропорту Бангкоку. Наразі невідомо, сікльки загалом українських туристів перебуває у Таїланді, така інформація з'явиться у четвер зранку.

Уряд Таїланду відправляє на південь країни рятувальників та спеціальне обладнання для відкачки води із затоплених районів. За деякими даними, військово-морські сили Таїланду уже почали евакуацію місцевих жителів та туристів, що не можуть залишити затоплений у результаті паводку острів Ко Тао у Сіамській затоці.

Очами свідків

Очевидці подій у Таїланді розповідають на форумах про ситуацію, що склалася у країні. "На Банг По тільки й чути про те, що на Чавенге та Бопуті все погано - води по коліно і по пояс. У знайомого затопило будинок і він переїхав. Дощі у нас не припиняються більше ніж на декілька хвилин. З гір на дорогу сходять зсуви, авто в оренду ніхто не дає, вода в деяких місцях сягає капоту", - пише користувач форуму Вінського AnnaTamila.

Користувач того ж форуму sergiks пише: "Ми на Півночі, західніше Мае-Нама, поруч з "Mimosa Hotel and Spa", в Hanalei Gardens. Дорогу до нас від кільця розмило, перейти її можна тільки пішки, по коліна у воді - метрів 100 крокувати. Гарно було б, аби відкрили аеропорт до четверга".

Цей же користувач відмічає, що у магазині - половина полиць пусті. Хліба немає: "Купив домашній хліб у приватній крамничці. Тайці співчутливо цікавляться, чи все ок. Німці ходять задумливі".

Втім, є і оптимістичні повідомлення. Так, користувач KzMz пише, що ситуація налагоджується. "Ринок на Ламає запрацював. Стало простіше рухатися навіть на байку! Уже з'являється електрика".

Форумчанка lady-kate пише: "Вчора і сьогодні "плавали" по пояс у воді до кільцевої дороги за продуктами, але лише тому, що дорога знаходиться у низині. Місцеві тайці взагалі із посмішками на обличчях купаються у цих калюжах та рибалять сітками. Все окей. Все не так погано як малюють. У нас в резорті (готель - авт.) взагалі всі веселяться та розважаються, як можуть".

Вона ж відмічає, що у найближчому магазині всі продукти поки що є і, додає, що сьогодні погода краща, аніж вчора. "Менше дощу, правда вітер сильніший", - пише туристка.

Фото з форуму Вінського користувачів: Boy-UA, lady-kate, AnnaTamila

За матеріалами ВВС Russian, Вести.Ru

Реклама:

Головне сьогодні