У Китаї затримано підозрюваного у справі з отруєння дітей

— 11 квітня 2011, 13:40

Китайські правоохоронні органи дійшли висновку, що масове отруєння дітей молоком у північно-східній провінції Китаю Ганьсу, що сталося минулого тижня, було скоєно навмисно.

У справі з отруєння дітей заарештовано підозрюваного. Мотиви злочину поки що не розголошуються, повідомляє The Associated Press.

Двом дітям, що загинули внаслідок даного інциденту було до 2-х років, третьому - лише 36 днів. 39 дітей було госпіталізовано. На сьогоднішній день у лікарнях знаходяться 17 постраждалих. Їх стан стабільний.

Отруєне нітратами молоко надходило у продаж із двох ферм, які були негайно закриті.

Нагадаємо, у 2008 році на весь світ став відомий меламіновий скандал, внаслідок якого загинуло шестеро дітей і ще 300 було госпіталізовано.

На сьогоднішній день, більшість харчових продуктів Китаю виготовляються на численних невеличких приватних виробництвах та фермах, яким важко дотримуватися харчових стандартів. Втім, низка скандалів із масовими отруєннями, спонукало китайську владу зробити харчові стандарти більш жорсткими, а також запровадити перевірки. Однак, велика кількість проблем у цій галузі, існує і до сьогодні.

Реклама:

Головне сьогодні