Найкращі ресторани світу 2011: перемога у данців

Кожного року профільне видання "Restaurant Magazine" обирає 50 найкращих ресторанів в усьому світі. 800 експертів та кухарів оцінюють роботу закладів громадського харчування.

Вперше премія "S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants Awards", на якій визначають кращий у світі заклад громадського харчування, була проведена у 2002-му році. Цікавим є той факт, що цього року до рейтингу першого разу потрапив російський ресторан.

Переможцем щорічної церемонії 2011 року, вдруге став датський ресторан Noma. Він спеціалізується на Нордичній кухні. Винахідливі інгредієнти та бездоганне виконання страв шеф-кухарем Рене Редзепі робить його справді прекрасним місцем, куди варто піти.

Noma

Noma славиться використанням сезонних та місцевих інгредієнтів, які є невідомими людям з інших регіонів світу.

Noma використовує сезонні та місцеві інгредієнти, які є невідомими людям з інших регіонів світу

Друге місце цього року посів іспанський ресторан El Celler de Can Roca. У 2010 році ресторану дісталося лише четверте місце.

"Емоційна кухня" братів Рока "з різними інгредієнтами та комбінаціями" підвищила рейтинг ресторану.

Третя позиція також дісталася ресторану із Іспанії.

Страва ресторану Mugaritz

Mugaritz - має два дегустаційних меню, які змінюються в залежності від того, що шеф-кухар Андоні Ліс Адуріз купить на вуличному ринку чи принесе із саду, що росте біля ресторану.

Mugaritz

На четвертому місці опинився італійський ресторан Osteria Francescana.

Osteria Francescana

Більша частина страв у цьому ресторані бере свої натхнення зі світу мистецтва, але це тільки половина історії.

Страва ресторану Osteria Francescana

Неперевершена кулінарна спадщина італійського регіону Емілія-Романья, а також муза шеф-кухаря Массімо Боттура пропонують меню з традиційних продуктів поряд із творчим натхненням шеф-кухаря.

На п'ятому місці опинився британський ресторан The Fat Duck, у якого є три зірки Мішлен.

The Fat Duck

Цей заклад був визнаний найкращим у рейтингу у 2005 році, та у лютому минулого року його закрили після отруєння відвідувачів. Минулого року ресторану дісталася третя сходинка.

Шосте місце посів американський ресторан Alinea.

Страва ресторану Alinea

Все, що стосується цього ресторану - унікальне: їжа, поєднання смаку та театру, а також незвичний багатошаровий посуд.

Сьома сходинка дісталася бразильському ресторану D.O.M.

Страва ресторану D.O.M.

Цей заклад став пріоритетним для гурманів. Але шеф-кухар Алекс Атала не відпочиває на лаврах слави, а продовжує шукати виняткові інгредієнти: сік амазонської трави, спеціальну бульбу і т.д.

Восьме місце - іспанський ресторан Arzak.

Страва ресторану Arzak

Команда із батька і дочки - Хуан Мари Арзак та Елена Арзак роблять фантастичні страви: барвисті, творчі, але не вибагливі у своїй більшості.

Дев'ята сходинка в цьому році належить ресторану Le Chateaubriand, Франція.

Le Chateaubriand

Особливість ресторану - відсутність манірності: жорсткі стільці та голі столи. Проте страви за фіксованою ціною та натуральні вина - це на всі смаки.

Десятку кращих завершує американський ресторан Per Se.

Страва Per Se

Шеф-кухар Томас Келлер міняв меню свого ресторану кожного дня майже протягом восьми років. Це приблизно 30000 різних страв, що все одно залишалися вишуканими.

Цікаво, що цього року до топ-50 потрапив російський ресторан Варвары, під керівництвом Анатолія Кома. Ресторан посів 48-у позицію рейтингу. Після нього розташувалися ресторани Мексики та Іспанії.

Варвары

В рейтингу також присутні ресторани Великобританії, Швейцарії, Нідерландів, Перу, Китаю, Сінгапуру, Німеччини, Японії та Бразилії.

Flickr (kk_nym, cathydanh, Gandhu & Sarah, fenography, burde73б elisabeth_howsonб,thousandflavors.com, Food Snob, nicknamemiket), Wayfaring.info, Maridesign.ru.

Реклама:

Головне сьогодні