Тест

Найвпливовіші люди світу: Цукерберг, Мішель Обама, Саркозі

Журнал TIME опублікував рейтинг 100 найвпливовіших людей планети. Особливістю цьогорічного списку TIME стала відсутність як українських, так і російських селебрітіз.

Рейтинг сотні найвпливовіших людей публікується з 2004 року. У 2005 році в цьому списку вперше опинився українець - тодішній президент України Віктор Ющенко. А минулого року до списку потрапив Віктор Пінчук. Український меценат і громадський діяч посів сьоме місце у категорії Мислителі. Компанію йому склали засновник Apple Стів Джобс, суддя Верховного суду США Соня Сотомайор та дизайнер Заха Хадід.

Серед інших, до цьогорічного списку потрапив Марк Цукерберг, засновник популярної соціальної мережі Facebook.

Марк Цукерберг

Крім Цукерберга, до рейтингу також потрапив британський премєр міністр Девід Кемерон. Він побудував коаліційний уряд та переглянув політику своєї партії.

Девід Кемерон

Іще однією впливовою персоною виявилася дружина американскього президента Мішель Обама. Задекларувавши себе "першою мамою" країни, Мішель Обама отримала право працювати над важливими проблемами покоління її дітей: ожиріння та покращення здоров'я американських підлітків.

Мішель Обама

Японський лікар Такеші Кано завжди знав, що він рятуватиме людські життя, але не у такій кількості, як йому довелося це робити 11 березня 2011 року. 31-річний лікар чергував у державній лікарні Shizugawa у японському місті Мінамі Санріку, коли почув повідомлення про цунамі.

Такеші Кано

Він одразу ж почав переміщати пацієнтів на більш високі поверхи. На час коротких пауз між підземними поштовхами, магнітудою у 9 балів, він допоміг десяткам людей вибратися нагору.

До топ-найвпливовіших потрапив і французький президент Ніколя Саркозі.

Ніколя Саркозі

"Ми прийняли важливе рішення. Разом із нашими арабськими, європейськими та північноамериканськими партнерами, Франція вирішила зіграти свою роль", - сказав він, оголошуючи про військову участь Франції у військових діях у Лівії.

Потрапило до рейтингу і найпопулярніші наречені принц Вільям та Кейт Мідлтон.

принц Вільям та Кейт Мідлтон

Про майбутнє весілля цієї пари знають майже всі. За словами принца Гаррі: "Це не просто ненормальне весілля. Це кульмінація дев'ятирічних стосунків..."

Крім того, до рейтингу потрапив популярний співак Стінг, актор Мет Деймон, телеведуча Опра Уінфрі, футболіст Ліонел Мессі, актор та продюсер Марк Волберг, американський президент Барак Обама та інші.

Між тим, цього року до рейтингу потрапило і багато молоді. Так, видання відмітило акторку, що зіграла у "Алісі у країні чудес" Мію Васіковську, а також американську модель та актрису Блейк Крістіну Лайвлі, зірку серіалу "Пліткарка", а також канадського поп-співака та актора Джастіна Дрю Бібера. Його перший міні-альбом My World став платиновим.

Також, до списку потрапив іще один молодий актор Кріс Колфер. популярності йому принесла роль Курта Хаммела у сериале "Хор".

Фото з AP