Німкеня народила найбільш недоношену дитину у світі

— 27 квітня 2011, 12:30

Німецький жінка народила після 21 тижня і п'ять днів вагітності, що робить маля найбільш недоношеною дитиною у світі, що вижила.

Недоношена дівчинка з'явилася на світ 7 листопада вагою трохи більше 400 грамів і довжиною близько 28 сантиметрів, повідомляє The Telegraph з посиланням на німецьке видання Bild.

І от через п'ять з половиною місяців після народження маля, яке назвали Фрідою, залишила стіни лікарні.

Відомо, що брат-близнюк Фріди помер через кілька днів після народження. Однак сама дівчинка наразі почувається добре і вже важить 7,7 кілограми.

Співробітник лікарні розповів, що "наразі не видно ніякого ризику наслідків" недоношеності, і що дівчинка "повинна розвиватися нормально, як і будь-яка інша дитина".

За словами медиків, виживання Фріди було "дивом", тому що зазвичай немовлята, що народилися до 22 тижнів не мають жодних шансів, тому що їхні легені, серце і мозок не досить розвинені.

Зазвичай вагітність тримає 40 тижнів. Тож, будь-яка дитина, що народилася до восьми місяців вагітності вважається недоношеною.

У багатьох клініках дітей, народжених на 23 тижні або раніше, залишають помирати, оскільки з сотні таких малюків виживають лише дев'ятеро. Більшість з них страждають важкими формами інвалідності.

У 1987-му році в Оттаві (Канада) народився і вижив хлопчик Джеймс Елгін Джилл, який теж з'явився на світ на 128 днів раніше терміну.

Не виключено, що такі випадки будуть враховані в дебатах щодо термінів, дозволених для абортів. Зокрема у Великобританії жінки можуть переривати вагітність протягом перших 24 тижнів.

Реклама:

Головне сьогодні