У Києві викрили найбільший порнотрекер Рунету

— 28 квітня 2011, 13:21

Оперативники столичного управління по боротьбі із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, викрили один із найбільших у світі порносайтів - Pornolab.net.

За допомогою простої реєстрації любителі полунички отримували доступ до порнографічного фото та відео без жодних вікових обмежень, повідомляє прес-служба ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

Щожня сайт відвідували близько 15 тисяч користувачів. Згідно статистичних даних цей сайт займає 1887 місце за відвідуваністю у світі та 126 місце в Україні.

Послугами вже викритого порносайту користувалося приблизно два мільйони зареєстрованих цінителів полунички. Третина з них - в Україні.

Оперативникам вдалося встановити місцезнаходження серверів. Вони розміщувалися у Києві. Наразі їх вилучено та направлено на експертне дослідження.

Знята з комп'ютерів інформація допоможе міліції встановити не тільки осіб, які створили та адміністрували зазначений ресурс. Торрент-сайт передбачає взаємообмін інформацією між користувачами. Отже, відвідувачі цього ресурсу мають безпосереднє відношення до розповсюдження порнографії. За це вони також мають понести покарання.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.301 "Розповсюдження відеопродукції порнографічного змісту" Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування.

До слова, у 2008-му році міліції вдалося викрити аналогічний сайт та затримати особу, яка організувала діяльність цього ресурсу та розповсюджувала матеріали порнографічного характеру. Наразі цей громадянин відбуває покарання.

Реклама:

Головне сьогодні