Житель Рівненщини знайшов альтернативу нафті

— 4 травня 2011, 11:38

Альтернативу нафті знайшов житель Рівненщини. Завдяки його винаходу можна також позбутися сміттєзвалищ.

Український винахідник змайстрував газогенератор, за допомогою якого можна спалювати непотріб і виробляти газ та рідке паливо, пише ТСН.

Винахідник Анатолій Сінозацький продемонстрував журналістам власне творіння - установку для перероблення гуми та покришок. За його словами, щороку в Україні на смітник викидають понад двісті тонн непотрібних коліс. Це сміття його прилад переробляє в корисні речовини.

Може вийти, як стверджує Сінозацький, до 400 літрів рідкого палива і десь до двох тисяч кубів генераторного газу з теплотворною властивістю 1000-1200 кілокалорій на кубометр або на кілограм.

Газогенератор він зробив і запатентував іще 2008-го року. Нині він розібраний. Винахідник удосконалив свою ідею і зробив іще одну установку. Вона має переробляти всі тверді відходи просто на смітниках.

ВІДЕО ДНЯ

"Щоб зробити таку установку треба спочатку зробити експериментальну, відпрацювати її на промисловому майданчику... тоді можна рекламувати а держава не допомагає", - поскаржився Сінозацький.

На пробну версію гроші винахідник гроші знайшов, проте, щоби її закінчити, треба ще півтора мільйона гривень. На його думку, якби хоч одна така установка була в кожному районному центрі, про проблеми зі сміттям українці забули б.

Реклама:

Головне сьогодні