Microsoft купує Skype

— 11 травня 2011, 11:41

Корпорація Microsoft і Skype Global S.a r.l виступили зі спільною заявою про укладення угоди з купівлі Skype за 8,5 мільярдів доларів готівкою в групи інвесторів, очолюваної Silver Lake.

Як йдеться на офіційному сайті Microsoft, угода була схвалена радами директорів обох компаній.

Для Skype ця угода повинна принести подальше розширення користувача бази, а Microsoft - допоможе розширити існуюче портфоліо продуктів і рішень по спілкуванню в режимі реального часу.

Skype буде працювати на безлічі пристроїв Microsoft, сервіс буде підтримуватися на Xbox, Kinect, Windows Phone, а Microsoft об'єднає користувачів Skype за допомогою Lync, Outlook, Xbox Live та інших спільнот.

Корпорація також буде продовжувати інвестувати і підтримувати роботу сервісу на інших платформах, які їй не належать.

Очікується, що Skype стане новим бізнес-дивізіоном в структурі корпорації, а генеральний директор компанії Тоні Бейтс стане президентом Microsoft Skype Division.

Нагадаємо, Skype було засновано в 2003 році і куплено "eBay" у вересні 2005 року. Потім, в листопаді 2009-го року, сервіс перекупила група інвесторів, очолювана Silver Lake.

До групи також входять eBay International AG, CPP Investment Board, J "oltid Limited спільно з Europlay Capital Advisors і Andreessen Horowitz.

У 2010 році аудиторія Skype склала близько 170 мільйонів користувачів, а загальний час, проведений ними в Skype дорівнює 207 мільярдам хвилин.

Реклама:

Головне сьогодні