Юні українці переробляють КАМАЗи та вигадують підводні електростанції

— 11 травня 2011, 11:48

Учениця 11 класу з Тернополя Марія Мулярчук розробила і подала на розгляд Малої академії наук (МАНУ) Україна проект мікроелектростанціі для роботи на малих глибинах, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу МАНУ.

"Спроектована мікроелектростанція з низькошвидкісною гідродинамічною багатопалою турбіною, яка призначена для роботи на малих річках і струмках", - повідомили в службі, розповідаючи про розробки представлені юними техніками шкіл Україна в 2011-му році.

Мікроелектростанцію можна використовувати для енергопостачання як індивідуальних так і фермерських господарств, освітлення вулиць, населених пунктів, для аварійного постачання енергією. Вона також застосовується для збільшення ефективності існуючих ГЕС.

Ще один одинадцятикласник з Миколаєва Денис Реппе розробив спеціалізований транспортний засіб на базі серійного вантажівки типу КАМАЗ, який призначається для підзарядки електромобілів на пересіченій місцевості.

Є серед проектів і прилад, який блокує автомобіль, за кермо якого сідати нетверезий водій.

Серед іншого на розгляд МАНУ учнями представлена технологія контролю безпеки на залізничних переїздах, цифровий термометр, і електронний пристрій для виявлення чадного газу в приміщенні. Їх авторами є 10-11 класики з Житомира, Києва, Рівного, Івано-Франківська.

Реклама:

Головне сьогодні