Японські лікарі використовують Twitter для екстреної допомоги пацієнтам

— 15 травня 2011, 10:40

Японські лікарі використовують сервіс мікроблогів Twitter для того, щоб повідомити пацієнтам із рідкісним хронічним захворюванням, де вони можуть отримати необхідні препарати, повідомляє Корреспондент.

Використовувати мережу мікроблогів лікарі вирішили після того, як у результаті руйнівного землетрусу і цунамі в Японії виявилася пошкодженою телефонна мережа.

Японські лікарі Юіті Тамура та Кеїті Фукуда розіслали 60-ти пацієнтам інформацію про те, де можна отримати денну дозу препарату для запобігання серцевій недостатності після того, як виявили, що не можуть зателефонувати їм.

"По всій Японії є біля тисячі таких хворих. Це рідкісне захворювання, і не так багато лікарень, куди привозять такі рідкісні препарати", - пояснив Тамура із кардіологічного відділення Школи медицини Університету Кейо у Токіо.

Варто відзначити, що останнім часом соціальні мережі стають невід'ємною частиною життя людини, все більше людей користуються ними для спілкування зі своїми рідними та близькими.

До речі, нещодавно у Лондоні було представлено програму, що дозволить покупцям радитися зі своїми друзями у соціальних мережах Twitter та Facebook, не виходячи із примірювальної.

Реклама:

Головне сьогодні