Українських дітей вчитимуть футболу за німецькі гроші

— 17 травня 2011, 10:29

Державна служба молоді та спорту разом з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) оберуть тренерів та навчать їх, як стати зразком для молоді та як власним прикладом змінити поведінку своїх учнів.

Таким чином українських дітей та молодь хочуть заохотити до здорового способу життя, відволікти їх від шкідливих звичок. Робитимуть це переважно за допомогою спортивних занять, повідомляє Deutsche Welle.

Новий загальнонаціональний проект "Давай разом!" охопить близько 40 тисяч молодих людей по всій Україні, уточнила представник GIZ Вікторія Гультай. Для молоді й дітей віком від семи до 19 років проводитимуть безкоштовні тренування з футболу. І опікуватимуться заняттями волонтери-тренери. Вони ж і проведуть в усіх регіонах країни турніри з футболу.

За словами керівника програм з профілактики ВІЛ/СНІДу в GIZ Мартіна Каде, у Німецького товариства є подібний досвід діяльності у Південній Африці напередодні й під час Чемпіонату cвіту з футболу минулого року.

Він пишається, що там безпритульні діти, сироти, діти з малозабезпечених родин змогли займатись спортом з професійними тренерами, на спеціально облаштованих майданчиках.

Ще восени 2010 року міністерство сім'ї, молоді та спорту звернулося до Німецького товариства з проханням підтримати ініціативу "Давай разом!". Як каже Вікторія Гультай, ідея була простою: український уряд забезпечує підготовку спортивних майданчиків та спільно з GIZ "наповнює їх життям".

Реклама:

Головне сьогодні