Вагітні, що їдять "за двох", ризикують лишитися повними назавжди – вчені

— 18 травня 2011, 10:34

Британські вчені попереджають майбутніх матусь - зайва вага, набрана під час вагітності, та фігура-"яблучко" можуть лишитися з вами на все життя.

Науковці з Університету Брістоля виявили, жінки, які "перебрали" ваги під час вагітності, утричі частіше страждають від ожиріння в наступні 16 років. Про це повідомляє The Daily Mail.

На думку керівника дослідження, доктора Ебігейл Фрейзер, контроль над вагою під час вагітності дає змогу уникнути багатьох проблем зі здоров'ям у майбутньому. В ідеалі, досягти здорової ваги жінці варто ще до моменту зачаття малюка.

Протягом перших 6 місяців вагітності організм вагітної жінки має щодня отримувати по 1940 кілокалорій. В останньому ж триместрі майбутня мама потребуватиме лише на 200 калорій більше - що приблизно відповідає фруктовому салатику чи йогурту.

Науковці підкреслюють: дуже важливо під час вагітності "бути в формі". Але в жодному разі не варто катувати себе дієтами.

Переїдання ж наражає на ризик як саму матір, так і малюка. У вагітних жінок із надлишковою вагою частіше діагностують діабет та дуже небезпечне ускладнення - прееклампсію.

"Не потрібно їсти за двох під час вагітності, бо це призведе до проблем у подальшому житті, а також (переїдання) пов'язане з підвищенням ризику того, що ваш малюк у дитинстві матиме надлишкову вагу", - говорить Фрейзер.

Реклама:

Головне сьогодні