У Криму розпочато будівництво нового винзаводу

— 20 травня 2011, 13:40

У Криму розпочалося будівництво нового винного заводу. Проект будівництва належить інвесторам з Фінляндії. Його зведення розпочнеться біля селища Сонячний.

На початку травня, Севастополь відвідав надзвичайний і повноважний посол Республіки К. Міккелссон, який на зустрічі з керівництвом міста та представниками заводу марочних вин Інкерман, розповів про плани щодо будівництва.

Голова МДА Валерій Саратов відзначив, що буде сприяти інвесторам з Фінляндії в даному питанні, а також у прискоренні оформлення необхідних документів для виділення земельної ділянки під будівництво. На цей проект дуже розраховують місцеві жителі, адже будівництво заводу такого масштабу - це створення нових робочих місць, яких не вистачає в селищі.

Крім того, це допоможе стабілізувати економічну ситуацію в цілому на півострові, а також сприятиме просуванню якісних українських вин у Європі.

Під час зустрічі, пан посол підкреслив, що в останні роки жителі Європи вважають за краще вживати вина, ніж міцні спиртні напої. Це перший випадок, коли інвестори Фінляндії вирішили вкласти свої кошти в український проект. Бізнесмени планують запровадити на виробництві нові технології винного виробництва, які давно використовуються провідними виноробами світу. Передбачуваний випуск вина - 30 млн. літрів на рік.

Голова Ради директорів компанії "Inkerman International" Мікель Терман розповів, що план будівництва нового винного заводу готовий і вже розпочато певну роботу щодо його впровадження. Роботи зі зведення заводу планується завершити до кінця 2012 року.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні