Поліція затримала мешканку Саудівської Аравії, яка просто сіла за кермо. Відео

— 23 травня 2011, 14:17

Активістка руху за права жінок 31-річна Маналь аль-Шариф з міста Хобаре (Саудівська Аравія) сіла за кермо автомобіля, не зважаючи на те, що жінкам цієї країни (в тому числі іноземним), кермувати заборонено законом.

Вона зняла і розмістила в Інтернеті 8-хвилинний відеоролік, на якому вона керує автомобілем та закликає співвітчизниць робити те саме, пише newsru.com.

Утім, вона одразу була затримана релігійною поліцією, яка слідкує за виконанням норм ісламу в країні. Через декілька годин її було звільнено, однак чи були їй висунуті якісь обвинувачення невідомо.

Раніше аль-Шариф із однодумцями завели у Facebook сторінку під назвою "Навчіть мене кермувати заради моєї безпеки". Мета їх співтовариства - домогтися від влади країни дозволу керувати автомобілем жінками.

Жінка заявляє, що заборона на водіння автомобілем ставить під загрозу безпеку жінок. За законами Саудівської Авравії, жінки не можуть не тільки керувати автомобілем, а і користуватися громадським транспортом разом із чоловіками і повинні наймати водія чи розраховувати на чоловіка або родичів чоловічої статі, які зможуть відвезти їх куди треба.

Активістки вважають, що жінкам необхідно дозволити сідати за кермо хоча б у екстрених ситуаціях.

Реклама:

Головне сьогодні