Колекція алкоголю фінансиста Медоффа продана на аукціоні

— 24 травня 2011, 14:09

Минулого тижня винний льох знаменитого махінатора, творця фінансової піраміди Медоффа Берні був пущений з молотка.

Згідно з постановою судових органів, рухоме та нерухоме майно фінансового магната Медоффа було конфісковано для подальшого розпродажу, щоб хоч якось відшкодувати шкоду вкладникам, які постраждали внаслідок його махінацій. І ось зараз колекція вина пішла з молотка.

Незважаючи на те, що Медофф "крутив" величезними сумами і йому були доступні куди більш варті зразки кращих вин світу, у своїй колекції він зберігав далеко не найбільш рідкісні та значні.

Організатор винного аукціону - компанія Morrell & Company. Її співробітники створили для розпродажу 58 лотів з наявного алкоголю. За попередніми оцінками спеціалістів, винний льох повинен був принести до 20 тисяч доларів виручки, однак вже перший день торгів показав, що ця сума буде набагато більше.

Тому організатори оголосили про остаточну суму - 41 530 доларів. Найдорожчим лотом стало вино знаменитого бордоського господарства Мутон Ротшильд врожаю 1996 року. Ящик цього вина був проданий за 6800 доларів (570 доларів за пляшку). Його первісна оцінна вартість складала 3200-3800 доларів за ящик.

Другий важливий лот - 6 пляшок вина господарства Шато Бешавель (Chateau Beychevelle) врожаю 1990-го року. Спочатку планувалося отримати за нього до 1600 тисяч доларів, однак остаточна вартість склала 2 200 доларів. Інші важливі зразки: 6 пляшок Antinori Tignanello (1500), ящик шампанського Veuve Clicquot (1500) та інші.

Отримані від продажу алкоголю кошти, будуть перераховані до Фонду допомоги постраждалим від фінансової піраміди Медоффа. Звичайно, така сума навряд чи зможе покрити збитки, які понесли жертви махінатора, однак для них дуже важливо знати, що справедливість є, і вони отримають хоча б частину вкрадених грошей.

Реклама:

Головне сьогодні