Засновник Facebook хоче, щоб діти мали доступ до соцмережі. Попри заборони

— 25 травня 2011, 18:39

Про це повідомляє Газета.ру з посиланням на Daily Mail.

"Якоюсь мірою це стане боротьбою, за яку ми беремося", - прокоментував Цукерберг питання про його ставлення до доступу дітей до 13 років до соціальної мережі.

"Моя філософія полягає в наступному: для освіти необхідно починати в справді ранньому віці", - додав він.

У Великобританії і США реєстрація на сайті дітям до 13 років заборонена. Проте 27-річний мільярдер Цукерберг сподівається, що вікова планка буде збільшена, оскільки сайт може бути корисний з точки зору освітніх програм.

Заява засновника найпопулярнішою в світі соціальної мережі викликала різку критику з боку батьків, які вважають неприпустимим, щоб їхні діти реєструвалися на сайті, незважаючи на всі норми "безпеки", прийняті на сайті, про які заявляє Facebook.

Сайт нараховує більше 600 млн користувачів по всьому світу. Адміністрація Facebook заявляє, що ретельно стежить, щоб діти до 13 років не реєструвалися в соціальній мережі. Проте минулого місяця стало відомо, що кожна п'ята дитина у Великобританії від 9 до 12 років має свій профіль на Facebook. Крім цього, по всьому світу сайтом користуються більше 7 млн ​​дітей до 13 років.

Згідно з дослідженням компанії Intersperience, кількість "друзів" 22-літніх користувачів соціальної мережі і подібних сайтів сягає тисячі, в той же час кількість "друзів" більш дорослих користувачів - менше 20.

Реклама:

Головне сьогодні