Засуджені отримуватимуть інтернет-передачі та спілкуватимуться по "Skype"

— 27 травня 2011, 10:23

Відтепер купити продукти і навіть одяг, для того щоб відразу передати їх родичу у в'язницю, можна через інтернет.

Співробітники Державної пенітенціарної служби в Харківській області розробили інтернет-магазин "Бандеролька", де є все необхідне. Так, підсолодити нелегке перебування за колючим дротом можна згущеним молоком, шоколадними батончиками, барбарисками і вафлями "Артек".

За необхідності тут продадуть сигарети, взуття, радіоприймач, шкарпетки і навіть кип'ятильник. За паличку сервелату доведеться віддати 54 грн., трилітрову банку огірків - 25,9 грн., за півкіло тушонки - 26,81 грн.

У системі все просто, як і під час звичайної купівлі товару через інтернет-магазин: щоб оформити замовлення, необхідно увійти на сайт, зареєструватися, вказавши ПІБ, місце проживання та контактний телефон. Потім вибрати у каталозі необхідні продукти, оформити замовлення і сплатити вартість їстівної посилки в банку.

"Якщо замовлений товар є на складі при магазинах, які працюють в колоніях, його видадуть у той же день. В іншому ж випадку, посилку привезуть протягом трьох днів", - розповів заступник начальника Департаменту виконання покарань в Харківській області Євген Бараш.

Наразі магазин працює лише в тестовому режимі, але як тільки проект випробують і схвалять, проведуть тендер і визначать компанію, яка буде доставляти обрані товари в колонію, можна буде зробити перші замовлення.

У Департаменті вважають, що нововведення полегшить життя родичам, які живуть в інших містах і не можуть часто їздити на побачення. Легше стане і працівникам колоній, які змушені шукати заборонені предмети в усіх передачах від рідні: продукти зі складу перевіряти не доведеться.

Ціни в "Бандерольці" будуть оптові. Для тих, у кого немає можливості користуватися комп'ютером, випустять каталог з переліком товарів. "Зараз засуджені купують продукти в магазині при колонії, але в нас немає умов для зберігання молочних продуктів. При замовленні в інтернеті, продукти доставлять свіжими. Крім того, асортимент буде ширшим", - говорить завмагом при Качанівській жіночій колонії № 54 Вікторія Первушина.

На віртуальному магазині співробітники пенітенціарної системи вирішили не зупинятися і запозичили у колег з Російської Федерації ще і досвід відеозв'язку з рідними.

"У нас засуджені вже мають можливість не просто зателефонувати додому але і побачити рідних за допомогою програми "Skype". Для цього засуджений пише спеціальну заяву на спілкування, а комп'ютер з виходом в інтернет є у чергового, куди в призначений час приводять ув'язненого. Часто можливість зателефонувати рідним по відеозв'язку використовують в якості заохочення за гарну поведінку", - розповів в.о. начальника управління матеріально-технічного забезпечення федеральної служби виконання покарань Росії Андрій Величко.

У Департаменті виконання покарань лише почали розглядати питання організації відеозв'язку з рідними для засуджених, які відбувають строк у харківських колоніях, а ув'язнені вже з нетерпінням чекають нововведення. "Моя сім'я живе в Сумах, бачимося всього 2-3 рази на рік, якщо побачу їх хоча б за допомогою комп'ютера, це додасть сил", - говорить засуджена Наталя.

За матеріалами Сегодня

Реклама:

Головне сьогодні