У Японії загорілася "Фукусіма-2"

— 27 травня 2011, 13:22

Компанія TEPCO, власник постраждалої від землетрусу і цунамі японської АЕС "Фукусіма-1", повідомила про невелику пожежу на іншій своїй станції.

Як повідомляє Gazeta.ua, пожежу, що виникла в одній з будівель на АЕС "Фукусіма-2" за 12 кілометрів на південь від "Фукусіми-1", швидко загасили. Ніхто не постраждав, загрози витоку радіації немає.

За словами представника компанії-власника АЕС TEPCO Такео Івамото, причини спалаху з'ясовуються.

Після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на розташованій на північному сході країни АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження.

Внаслідок інцидентів на АЕС було виявлено декілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо станції, запровадити заборону на перебування людей в зоні відчуження, а також направити рекомендації з евакуації жителів ряду районів, розташованих у радіусі 30 і більше кілометрів від АЕС.

Нагадаємо, 11 березня в префектурі Міягі на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 8,9. У результаті землетрусу, а також викликаного ним цунамі, загинуло близько 14 тисяч чоловік. Крім того, сталася аварія на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до витоку радіації. Це змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС.

Реклама:

Головне сьогодні