Треба бути обережним, купуючи iPad 2

— 27 травня 2011, 16:03

Український державний центр радіочастот попереджає: купуючи планшетник iPad 2, перш за все, переконайтеся в тому, що його код ІМЕІ знаходиться в узагальненій базі даних УДЦР.

За даними, якими володіє УДЦР, на сьогодні сертифіковано лише модель Appl A1396 з радіотерміналом систем стільникового зв'язку GSM900/1800 і UMNS та з обладнанням радіодоступу (у т.ч. інтерфейсом передачі даних Bluetooth). На цю модель було отримано передбачений законодавством дозвіл на ввезення. Згідно з ним перші 1890 планшетників і ввезено до України.

Оскільки в зазначеній моделі міститься радіотермінал систем стільникового зв'язку, то коди ІМЕІ таких терміналів обов'язково мають бути внесені до узагальненої бази даних, яку веде Український державний центр радіочастот.

Якщо ІМЕІ знаходитиметься в узагальненій базі, то у подальшому це дозволить власнику iPad 2 без проблем працювати в мережі українських операторів мобільного зв'язку.

Законність походження iPad 2 можна легко перевірити. Для цього необхідно звернутися до бази даних, відправивши СМС-повідомлення на номер 307 або через web-сайт УДЦР. Якщо ваш iPad 2 законний, то ви отримаєте повідомлення такого змісту: "Код ІМЕІ знаходиться в базі даних".

Нагадаємо, 17 травня в Україні офіційно розпочався продаж другої версії планшетника iPad.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні