В Україні перерахують усі виноградники

— 27 травня 2011, 16:08

Незабаром в Україні перерахують усі виноградники. Про це заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк на зустрічі з аграріями Криму.

"У країні назріла гостра необхідність створити кадастр виноградних насаджень. За моїм дорученням цим питанням наразі займається Інститут виноградарства і виноробства імені Таїрова. Коли ми будемо мати повний облік всіх виноградників, тоді ми зможемо спланувати виробництво вина в країні, а також зрозуміти, скільки вина виробляють винзаводи, а скільки фальсифікату надходить у продаж. Негайна інвентаризація та облік виноградних насаджень - це перше, що нам належить зробити", - сказав міністр.

Нарада "Стан і перспективи розвитку садівництва, виноградарства і виноробства" відбулася у Національному виробничо-аграрному об'єднанні Масандра. "Я вважаю, що вино в Україні має стати продуктом харчування. Для цього, державою повинно бути виділено відповідне фінансування. За підрахунками фахівців, у розвиток виноробства потрібно вкласти 5 мільярдів гривень, а виділяється з бюджету близько 600 млн. гривень щорічно", - додав Присяжнюк.

Крім того, міністр запропонував практикувати проведення міжнародних винних конкурсів, які мають зацікавити експертів до виноробства Україні, а також залучити інвестиції у виноградарство Україні.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні