На Мальті тепер можна розлучатись

— 30 травня 2011, 10:59


Мальта сказала "Так" на пропозицію легалізувати розлучення в країні. Про це повідомив прем'єр-міністр Мальти Лоренс Гонзі, пише Бі-бі-сі.

Майже три чверті людей проголосували за те, щоб на Мальті можна було офіційно розлучатися. Такі дані референдуму.

За даними виборчої комісії, 72% виборців проголосували за нововведення.

"Навіть якщо результат не той, який я хотів, - тепер це наш обов'язок показати, що ми поважаємо бажання більшості", - сказав Лоренс Гонзі під час свого телевізійного виступу.

Прем'єр-міністр брав участь у кампанії проти легалізації розлучень на Мальті. Тепер, за його словами, черга за парламентом, який має ухвалити закон, що дозволятиме розрив шлюбу на острові.

Католицька церква, яка має великий вплив на Мальті, теж підтримувала кампанію "Ні розлученням".

Переважно католицька Мальта - єдина країна в Європейському Союзі, де людям заборонено розлучатися.

Тим часом лідер руху "За" Джефрі Пуллічіно Орландо з Націоналістичної партії, яка зараз у більшості в парламенті, говорить, що результат голосування показовий. "Це веде Мальту в нову еру - де держава і Церква існують окремо", - заявив Орландо.

Мальта - це одна з трьох держав у світі, де заборонене розлучення. Дві інші - це Ватикан і Філіппіни.

Раніше у цьому списку також була країна Чилі, але у 2004 році під тиском громадськості влада дозволила легалізувати розрив шлюбу.

Перед референдумом мальтійцям пропонували, щоб парламент представив новий закон, який дозволить парам розлучатися після чотирьох років життя окремо.

Раніше пари, які хотіли розлучитися, мали звертатися до суду. Другий варіант - просити ануляції шлюбу в церкві, де цей процес був дуже складний і міг тривати до дев'яти років.

Третій варіант, яким могли послуговуватися мальтійці - розлучатися за кордоном і тоді це набувало чинності і на Мальті.

Реклама:

Головне сьогодні