В Україні можуть заборонити продаж спиртного у нічний час

— 30 травня 2011, 12:02

Нещодавно у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, поданий членами Компартії України, прийняття якого обмежить роздрібний продаж спиртних напоїв у нічний час.

Зокрема, народний депутат Володимир Даниленко пропонує заборонити реалізацію алкоголю в роздрібних мережах з 23.00 до 6.00, а продавати спиртні напої тільки в кафе, барах та ресторанах на розлив. Такі заходи, на думку депутатів, повинні скоротити кількість злочинів, які вчиняються у нічний час у стані алкогольного сп'яніння.

Подібні спроби введення обмеження на продаж алкоголю проводяться в Україні вже не вперше. Так, восени минулого року рішенням Львівського міськвиконкому з 1 жовтня була заборонена реалізація спиртних напоїв з 22.00 до 10 години ранку в роздрібних торговельних точках.

Випити міцного напою можна було тільки в ресторанах і барах. Однак, дане рішення було скасовано після того, як прокуратура міста висунула свій протест. Але вже 20 грудня заборона на продаж алкоголю знову набула чинності.

За словами представника міського управління міліції, заборона на роздрібний продаж спиртних напоїв знизила кількість злочинів на 7%, які відбувалися в стані алкогольного сп'яніння.

Дану ситуацію прокоментував Голова Спілки галузевих виробників алкоголю і тютюну Володимир Демчак в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна": "Ці обмежувальні заходи практично ні до чого гарного не приведуть. Із забороною роздрібного продажу спиртного в нічний час з'явилася нелегальний продаж алкоголю. Тепер, як і за часів СРСР, збільшився продаж фальсифікованої горілки "з-під поли".

"Крім того, той, хто хоче випити, буде запасатися спиртним у денний час. Боротися з алкоголізмом заборонами - безглузда справа. Це хвороба, яка формується часом. Тому, набагато ефективніше пропагувати здоровий спосіб життя серед молоді та дорослого населення".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні