Чоловікам подобаються жінки, які схудли – вчені

— 30 травня 2011, 12:43

У жінок, же, навпаки, колишні товстушки позитивних емоцій не викликають та видаються емоційно нестабільними та навіть нездоровими, пише The Telegraph.

Результати дослідження проведеного командою науковців з Університету Ліверпуля, були представлені на Європейському конгресі з боротьби з ожирінням у Стамбулі.

В експерименті взяли участь 106 молодих чоловіків та 96 жінок. Кожному учаснику дослідники продемонстрували фото, серед яких було зображення привабливої жінки з її короткою біографією.

Усі її фото були однакові, відрізнявся лише доданий текст. У половині варіантів зазначалося, що ця жінка все своє доросле життя підтримувала одну й ту ж вагу. Іншій половині учасників експерименту повідомили, що героїня важила більше 100 кілограмів, проте схудла.

Жінки-респондентки оцінили жінку на фото як ліниву, недисципліновану та непривабливу. Деякі учасниці назвали її нездоровою та помітили, що вона схожа на буркотуху.

Чоловіки ж, навпаки, вподобали ту, що позбулася зайвої ваги. Вона видалася їм приємнішою, розумнішою та навіть креативнішою за дівчат, які завжди були худенькими.

"Деяким чоловікам безумовно сподобався той факт, що вона має історію (втрати) ваги. Схоже, вони відчули, що вона більш досяжна. Вона не досконала. Вона не бездоганна", - зауважив керівник дослідження Джейсон Халфорд.

Реклама:

Головне сьогодні