У Маріуполі заборонено купатися, ловити і продавати рибу через холеру

— 30 травня 2011, 14:56

У Маріуполі (Донецька обл) введена заборона на купання на пляжах, а також на лов риби та продаж її на ринках.

Про це повідомив глава Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко. Він також підкреслив, що в першу чергу заборона на купання стосується дітей, цитує його Інтерфакс-Україна.

Санепідемстанція також доручила місцевим органам влади забезпечити мешканців якісною водою.

Головний санлікар нагадав, що в Маріуполі виявлено три особи, які захворіли на холеру, та 5 осіб, що контактували з ними. Всі вони поміщені в протихолерний госпіталь, який знаходиться при інфекційній лікарні Маріуполя.

Риженко закликав населення не панікувати. Він підкреслив, що при дотриманні всіх необхідних санітарних вимог захворювання можна уникнути.

У першу чергу, медики рекомендують якомога частіше мити руки, а також не купувати готові продукти на ринках, у тому числі сиру, в'ялену, копчену рибу, морепродукти.

Риженко також нагадав, що зазвичай випадки холери виявляються в кінці курортного сезону, коли температура води досягає 25 градусів і вище.

За його словами, те, що ці три випадки виявлені на початку сезону, свідчить про високий професійний рівень фахівців, які змогли виявити ембріон холери.

Як повідомила завідувачка відділом особливо небезпечних інфекцій Маріупольської СЕС Лариса Антонова, в Маріуполі госпіталізуються всі люди, які мають підозру на гостру кишкову інфекцію.

За її словами, на даний момент стан трьох осіб, госпіталізованих з підозрою на захворювання холерою, задовільний.

Антонова зазначила, що джерело зараження холерою не пов'язаний між собою. За її словами, постраждала жінка 1921 року народження та чоловік 1946 року народження, які вживали в їжу рибу. Третій потерпілий зачепився за борт судна, впав у воду, ковтнув морської води, яка, швидше за все, стала джерелом зараження.

За даними Антонової, в даний момент в місті "оголошено вогнище холери", розроблений план його локалізації та ліквідації. У місті посилено нагляд за об'єктами водопостачання, їдалень, кафе. Баклабораторії перейшли на цілодобовий режим роботи.

Як повідомлялося, в Маріуполі зареєстровано 3 випадки підозри на захворювання холерою. Вік хворих - 55 років і старше. За попередніми даними епідеміологічного розслідування, хворі готували і вживали рибу, виловлену в Азовському морі. Випадки захворювання безпосередньо між собою не пов'язані.

Реклама:

Головне сьогодні