Влітку Україну очікує спека і зливи з градом

— 31 травня 2011, 10:41

Синоптики прогнозують, що Україну влітку очікує спекотна погода, хоча температурний рекорд минулого року не повториться. Середина літа відзначиться сильними зливами. Про це повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Літо однозначно буде спекотним. Тривалого детального прогнозу на 90 днів наука не дає, але аналіз статистики останніх 20-ти років говорить про те, що вірогідність спекотного літа цього року близька до 100%", - розповів він виданню "Сегодня ".

"Спільне для всіх трьох літніх місяців - багато днів з температурою 30-35 градусів, але я не думаю, що можливе повторення минулого року (спека до 40 і посуха). Але на заході спекотних днів очікується менше. Традиційно сухо і спекотно буде на сході, в центрі, ну і зрозуміло, на півдні", - додав глава Гідрометцентру.

За його словами, липень відзначиться сильними грозовими зливами з градом, особливо в другій половині місяця. У Карпатах через це можливі повені, але не небезпечні. Тепло захопить і половину вересня, але з третьої його декади різко і відчутно похолоднішає.

Реклама:

Головне сьогодні