26-річна британка страждає на рідкісний розлад – панічний страх перед чоловіками

— 31 травня 2011, 13:17

Британка страждає на рідкісний розлад - андрофобію. 26-річній Емілі Дей перехоплює подих від жаху від самого лише погляду на чоловіка, про поцілунок чи секс навіть мова не йде.

Про це повідомляє "The Sun".

"Цей страх переслідував мене все моє життя. Не можу точно сказати, коли це почалося", - говорить Емілі Дей.

"Я досі незаймана. Я не лесбійка, я не маю жодного сексуального потягу до жінок", - запевняє вона.

Емілі спокійно роздивляється фото чоловіків та навіть помічає, чи гарні вони. Однак знаходитися з представником сильної статі в одному приміщенні їй лячно.

Зазвичай така фобія може розвиватися в жінок, що пережили насильство. Однак Емілі стверджує, що подібних інцидентів у її житті не було - вона просто "до смерті" боїться чоловіків.

Тато Емілі пішов з родини, коли їй було 6 років. Більше дівчина його ніколи не бачила й зростала в оточенні самих жінок.

Матері про свої напади паніки, що супроводжувалися гарячкою та відчуттям, ніби їй бракує повітря, дівчина розповіла лише в 14 років. Та відвела її до лікаря.

"Я була щаслива одержати діагноз, але згодом прийшов розпач, коли мені сказали, що це може бути важко виліковним", - згадує дівчина.

Психологічні консультації та дихальні вправи дещо полегшили стан Емілі. Нині вона працює консультантом із працевлаштування та щосили намагається тримати себе в руках, коли їй доводиться проводити співбесіди з чоловіками.

"Мені вдалося сходити на кілька побачень із хлопцями, з якими я знайомилася поступово, але поцілунок щоразу ставав неможливим, бо близькість та доторк до чоловіка - це й досі мені не по силах", - каже Емілі.

Дівчина не полишає надії, що одного дня зустріне того єдиного, хто допоможе їй упоратися з андрофобію. Емілі мріє про дітей та, в найгіршому випадку, розглядатиме можливість штучного запліднення.

Реклама:

Головне сьогодні