Розкрито таємницю блогу "лесбійки з Дамаску"

— 14 червня 2011, 10:50

Блог, в якому описувалося життя сирійської дівчини-лесбіянки Аміни Арафа і останні політичні події в країні, мав успіх у читачів, записи з блогу цитували провідні світові видання.

Щоправда, існували сумніви в справжньому авторстві блогу, оскільки нікому не була знайома дівчина на ім'я Аміна, як називала себе автор блогу, пише ВВС .

Нещодавно у блозі, в якому містилася різка критика сірійської влади, з'явився запис про те, що Аміна була викрадена невідомими людьми.

Тепер же з'ясувалося, що весь цей час блог писав Том Макмастер - 40-річний американець, який навчається в університеті Едінбурга.

В неділю в блозі з'явилася підписане його ім'ям вибачення перед читачами.

"Незважаючи на те, що авторство блогу вигадане, описані в ньому факти відповідають дійсності і не спотворюють ситуацію на місці. Не думаю, що я (своїми діями) міг когось образити. Мені здається, мені вдалося створити важливий інструмент для інформування про ті питання, які дуже важливі для мене", - написав Макмастер.

Однак багато сірійських опозиціонерів звинуватили американця в баналізації того, що відбувається в Сирії і нанесенні збитку справі опозиції.

"Тепер, якщо мене викрадуть представники влади, багатьом на це буде наплювати, тому що я можу виявитися ще однієї Аміною ", - пише один з ліванських блогерів.

"Завдяки вам, пане Макмастер, багато хто з лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів опинилися під пильною увагою сирійської влади. Ви позбавили мене і багатьох з тих, кого я знаю, права голосу", - зазначає Даніель Нассар, редактор блогу Геї Близького Сходу.

Блог "лесбіянки в Дамаску" з'явився в лютому 2011 року. У ньому розповідалося про життя Аміни Арафа, 25-річної мешканки Сирії з американським паспортом.

Аміна розповідала не лише про своє соціальне життя, але й відгукувалася на політичні події в Сирії, піддаючи владу країни різкій критиці.

За блогом Аміни Арафа стали пильно стежити журналісти і політичні активісти по всьому світу. Аміна навіть дала декілька інтерв'ю новинним організаціям.

Реклама:

Головне сьогодні