Половина київських виробників фасують воду незаконно – Генпрокуратура

— 14 червня 2011, 12:51

Про це повідомляє Генеральна прокуратура з посиланням на результати перевірки прокуратури міста Києва.

"Ряд підприємств, грубо порушуючи чинне законодавство, використовує воду безконтрольно і безоплатно. Таких випадків - багато. Наприклад, прокуратурою Києва встановлено, що підприємець Любченко за адресою м.Київ, вул.Будіндустрії, 8д, здійснює виробництво, реалізацію і доставку питної води", - зазначається у відеоповідомленні.

"Фактично підприємець для власних потреба висушив ціле озеро", - додають у прокуратурі, адже підприємець розфасував понад 30 тисяч кубічних метрів води без відповідних дозволів на це.

У Києві діяльність з виробництва фасованої питної води здійснює більше 20 об'єктів господарювання і половина з них - незаконно, додає прес-служба відомства.

[L]Прокуратура Києва перевірила і стан столичних бюветів: "Експлуатацію близько 50% бюветів призупинено з технічних причин. Всі міські бювети знаходяться в незадовільному стані. Джерела якісної питної води відсутні".

Прокуратура також звертає увагу на незадовільний стан вод Дніпра.

"Щороку з Дніпра здійснюється забір понад 10 мільярдів кубічних метрів води. Дніпро забезпечує водою 2/3 населення України. В середньому в русло Дніпра потрапляє понад 300 тонн нафтопродуктів, 820 тонн заліза, близько 10 тонн кальцію та понад 4 тонни фосфатів. Найбільше забруднення роблять підприємства столичного регіону", - йдеться у повідомленні.

Перевіривши наявність дозвільних документів на використання води, прокуратурою Києва припинено незаконну діяльність близько 20 автомийних комплексів, які працювали без відповідних договорів.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні