У Кримському заповіднику зловмисників проганяли пістолетами

— 16 червня 2011, 12:25

На історико-археологічний заповідник "Неаполь Скіфський" напали хулігани. Проганяти їх довелося пістолетами.

Як розповідає директор заповідника Юрій Зайцев, якого цитує газета Сегодня, о 5.30 до огорожі підійшли двоє п'яних молодиків, мешканців Петровської балки з московськими сторожовими псами і стали погрожувати хлопцям-археологам: "Що це ви тут паркани поставили? Ми вам зараз морди наб'ємо".

"Потім взяли камінь і розбили замок на хвіртці. Утім, далі їх уже не пустили наші собаки. Добре, що прийшла міліція. Пістолетами їх вдалося втихомирити", - розповідає директор.

За годину молоді люди повернулися до огорожі і пообіцяли археологам, що помстяться.

"Коли їх затримували, один з молодих людей кудись дзвонив, щоб його "відмазали", - розповідає Зайцев. - Ці хулігани навряд чи повернуться. Мені здається, вони налякані. Але ми піднімемо питання, щоб нас забезпечили держохороною".

У міліції розповіли, що двох 26-річних зловмисників ніхто не захищав: "Молодиків допитали і не могли затримувати довше, тому й відпустили. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи, - розповіла головний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю главку МВС Ольга Богословська. - Свої дії зловмисники пояснили просто: вони сказали, що хотіли вигуляти собак на території "Неаполя Скіфського".

Реклама:

Головне сьогодні