В інтернеті з'являться тисячі нових доменів?

— 20 червня 2011, 13:14

Інтернет-корпорація з присвоєння імен та номерів (ICANN), яка регулює питання створення доменів і розподілу IP-адрес, прийняла правила, які дозволять створити адреси, що закінчуються практично на будь-яке слово.

Як повідомляє Бі-бі-сі, це найбільша зміна в регулюванні інтернету за останні роки. Воно може означати, що скоро серед доменних позначень верхнього рівня крім, наприклад, звичних. Com або національних доменів зразок. Ru або. Uk, можуть з'явитися домени приватних компаній і організацій

ICANN почне приймати заявки на реєстрацію нових імен в наступному році

Очікується, що серед перших бажаючих отримати власне доменне ім'я будуть адміністрації великих міст.

Глава ICANN Род Бекстром заявив, що нововведення відкриває "необмежені можливості для людської уяви". "Ніхто не може передбачити, куди приведе нас це історичне рішення", - заявив Бекстром.

Нові правила створення доменів можуть привести до появи адрес, що закінчуються, наприклад, на. Google,. Coke,. BBC або. Росія.

Однак кожна заявка обійдеться охочому придбати нове доменне ім'я приблизно в 200 тисяч доларів, при цьому заявнику потрібно буде довести, що він володіє законним правом на реєстроване слово.

Реклама:

Головне сьогодні