На вулицях Неаполя уже 2300 тон сміття. Фото

— 24 червня 2011, 16:38

З настанням спеки ситуація зі сміттям у Неаполі знову вийшла на перші шпальти італійських газет - за підрахунками фахівців, на вулицях міста вже скупчилося близько 2300 тонн відходів, що робить перебування громадян у мегаполісі не просто нестерпним, а й небезпечним.

Як повідомляє Euromag.ru, на проблему звернув увагу президент Італії Джорджо Наполітано, який зажадав від уряду країни негайно втрутитися і ліквідувати надзвичайну ситуацію, що склалася в місті. "Я вже висловив стурбованість питанням прем'єр-міністру", - каже він.

У той самий час, Сильвіо Берлусконі пообіцяв, що, оскільки мер Неаполя Луіджі де Маджистріс не досяг успіху з рішенням сміттєвої проблеми, він особисто опікуватиметься нею.

Наразі міська влада вже вибрала місця для скидання відходів з усього міста. Де Маджістріс тепер сподівається, що відповідні дії будуть зроблені місцевою владою і урядом. Крім того, він підписав указ про збройний супровід прибиральних машин поліцейськими, на яких нападають місцеві жителі.

Така ситуація виникла тому, що італійські провінції просто відмовляються приймати неаполітанське сміття - фактично владі його нікуди вивозити: існуючі звалища переповнені.

У зв'язку з цим віце-мер Неаполя Томмазо Содано вважає, що уряду треба прийняти закон, за яким неаполітанське сміття вивозитимуть в інші регіони країни. "Необхідно активізувати прибирання сміття і вивозити в день на 400 тонн сміття більше, ніж зазвичай. Таким чином, кількість прибраного сміття буде більше, ніж жителі Неаполя викидають щодня", - сказав він.

Реклама:

Головне сьогодні