Google запускає конкурента Facebook

— 29 червня 2011, 14:53

Компанія Google оголосила про відкриття нової соціальної мережі - Google +, яка може стати прямим конкурентом Facebook.

У Google + немає єдиного списку друзів. Замість нього реалізована система кіл спілкування. Користувач може розбити свої контакти на групи (наприклад, "знайомі", "родичі" і "колеги"), запрограмувавши для них різні рівні приватності. Це, на думку Google, забезпечить більш високу безпеку при спілкуванні в Інтернеті і дозволить вибірково ділитися інформацією, думками та переживаннями з іншими людьми, повідомляє Компьюлента.

У налаштуваннях профілю користувачі Google + можуть вказати свої інтереси, після чого їм будуть пропонуватися статті та відеоматеріали відповідної тематики. Цей функціонал так і називається: "Теми".

Ще одна особливість соцмережі - "Відеозустрічі". По суті, це відеочат, в якому одночасно можуть спілкуватися кілька передплатників сервісу.

Працювати з Google + можна буде з мобільних пристроїв. Уже зараз пропонується клієнтська програма для гаджетів під управлінням Android. В перспективі планується підтримка смартфонів і планшетів Apple. Користувачі зможуть завантажувати фотографії з мобільного пристрою в свій аккаунт у соціальній мережі, вказувати в повідомленнях поточне місце розташування на основі даних GPS і пр.

Крім того, згадується чат Google +, який дозволить всім учасникам певного кола спілкуватися в режимі реального часу.

Мережа Google + буде доступна 40 мовами. Утім, наразі сервіс працює в тестовому режимі і реєстрація в ньому доступна тільки за запрошеннями.

Реклама:

Головне сьогодні