Черепахи перекрили злітну смугу в аеропорту Нью-Йорка

— 30 червня 2011, 11:38

У нью-йоркському аеропорту Джона Ф. Кеннеді (JFK) затримались десятки рейсів. На одну із злітних смуг приповзли черепахи, повідомляє Lenta.ru.

Одними з перших про НП повідомили представники авіакомпанії JetBlue. На своїй сторінці в Twitter співробітники компанії вибачилися перед клієнтами за затримку рейсів і пояснили це тим, що працівники аеропорту "очищають злітну смугу від черепах".

Загалом, повідомлялося про сотню горбкуватих черепах (Malaclemys terrapin), що виповзли на злітну смугу 4L. Щоб не допустити великих затримок, літаки перенаправлялися на інші смуги. Що стосується черепах, то їх перенесли в затоку Jamaica Bay, де вони і живуть.

Черепахи в аеропорту Кеннеді. Фото Daily Mail
Затока Jamaica Bay знаходиться близько від аеропорту. У шлюбний період (кінець червня - початок липня) черепахи нерідко вибираються на територію аеропорту для того, щоб відкласти яйця на піщаному березі.

У портовому управлінні Нью-Йорка і Нью-Джерсі (порту Нью-Йорка і Нью-Джерсі), що обслуговує аеропорт JFK, відзначили, що піщана ділянка поруч зі злітно-посадковою смугою 4L є "ідеальним місцем для відкладання яєць".

Подібний інцидент стався в 2009-ому році. Тоді робота нью-йоркського аеропорту була паралізована на кілька годин через нашестя декількох десятків черепах.

Реклама:

Головне сьогодні