З'явилися порадники, як пережити кінець світу 2012 року

— 30 червня 2011, 12:00

Австралійський автор Вільям Мамфрі опублікував серію книг з порадами на всі випадки життя. Зокрема, він підготував рекомендації про те, як вижити при нашесті агресивних інопланетян і перемогти зомбі, пише "Голос Америки".

"До Апокаліпсису неможливо дізнатися про точну природу загрози з боку зомбі. Але ясно одне: вони не в змозі бігати", - пише автор.

У своїй книзі "Офіційне підпільне керівництво про виживання після кінця світу 2012 року" (The Official Underground 2012 Doomsday Survival Handbook), Мамфрі аналізує різні сценарії катастроф: виверження вулкана, удар астероїда, фантастичне за масштабами цунамі, тощо, і дає рекомендації, як вціліти в кожному конкретному випадку.

Автор зокрема, дає поради, як врятуватися від банд канібалів, як правильно красти продукти, яким чином обладнати укриття і таємні склади в каналізації.

Джеймс Роулз, автор книги "Як пережити кінець світу: тактика, техніка і технології у важкі часи» (How to Survive the End of the World as We Know It: Tactics, Techniques, and Technologies for Uncertain Times), також пропонує рекомендації про те, як вціліти у разі терористичної атаки, пандемії або різкого знецінення національної валюти.

Роулз - автор популярного блогу на цю тему - особисто слідує власним рекомендаціям. Він проживає десь у глушині США в добре обладнаному і захищеному від небезпечних несподіванок місці.

У книзі зібрані корисні поради з серії "зроби сам", а також базові рекомендації з медичної допомоги, пристроїв автомобілів, засобів зв'язку, способам очищення води.

У книзі "Докладний план порятунку від катастрофи" (Bug Out: The Complete Plan for Escaping a Catastrophic Disaster Before It's Too Late), Скотт Вільямс обмежується менш масштабними, але часто не менш небезпечними лихами, жертвою якої може стати практично будь-яка людина. Він дає поради на випадок повеней, ураганів, пожеж, масових заворушень, тощо.

Книга розрахована на американського читача, тому в ній зазначені кращі місця порятунку для мешканців усіх регіонів США, і конкретні рекомендації про дії в даних кліматичних та природних умовах. Ульямс - ентузіазм туризму, тому книга наповнена детальними порадами, особисто перевіреними автором.

Коді Ландіна у книзі "Коли земля йде з-під ніг" (When All Hell Breaks Loose: Stuff You Need To Survive When Disaster Strikes) концентрується на виживання в міських умовах. Значну увагу автор приділив психологічним аспектам протистояння катастроф. Він пише: "Успішне виживання в екстремальних умовах на 90 відсотків базується на психології, і лише на 10 відсотків - на навичках і спорядженні".

Досить цікаві (і безумовно цінні в умовах катастрофи) рекомендації про те, як правильно обладнати відхоже місце і як краще полювати на гризунів для прожитку.

Фернандо Агірре опублікував книгу "Сучасне керівництво по виживанню: пережити економічний колапс" (The Modern Survival Manual: Surviving the Economic Collapse), яка, як підкреслює автор, заснована на його особистому досвіді. Агірре пережив обвал аргентинської економіки в 2001 році.

Його поради можуть бути цікаві людям, що живуть в країнах з невизначеним фінансовим майбутнім. Агірре, наприклад, дає рекомендації про те, як грамотно придбати високоліквідні цінності та іноземну валюту, як підготувати свій автомобіль до можливих масових заворушень і навалі вандалів, як створити особисту розвідувальну мережу і вміло вивчати ЗМІ, щоб завчасно дізнатися про насування колапсі.

Дві його ради: по-перше, подібний кризу краще переживати в невеликому містечку на відстані сотень кілометрів від мегаполісів, по-друге, необхідно навчитися жити, спираючись виключно на власні сили і можливості.

Реклама:

Головне сьогодні