Складено рецепт успішного повідомлення в Twitter

— 30 червня 2011, 15:37

Німецький вчений Насир Навід і його колеги по університету Кобленца-Ландау виявили п'ять ознак успішного повідомлення у мікроблозі Twitter.

Результати дослідження показали, що, по-перше, повідомлення з питальними знаками ретвітять частіше, ніж з окликом. Можливо, відзначають учені, це пов'язано з практичною стороною справи - користувачі намагаються допомогти френдам знайти відповідь на запитання, поширюючи його, пише Лента.ру з посиланням на NewScientist.

Другою ознакою успішного твіту називається використання емоційних негативних або позитивних прикметників. При цьому наголошується, що погані слова викликають більший відгук в аудиторії, ніж хороші. Те ж саме стосується і смайликів - відповідно до третього пункту, твіти із сумними смайлами ретвітят частіше, ніж з веселими.

Четверта ознака успішного повідомлення - його тематична універсальність. Найбільшою популярністю, за даними авторів дослідження, користуються повідомлення про соціальні мережі, свята і вихідні, а також повідомлення на економічні теми.

Нарешті, п'ятою умовою успішності є наявність у повідомленні негативного посилу - причому популярністю користуються як повідомлення, що виражають співчуття чи сум з приводу якогось суспільно значущої події, так і образливі або дратівливі твіти людей.

Сервіс мікроблогів Twitter був запущений в 2006 році, до весни 2011-го він налічував вже близько 200 мільйонів акаунтів.

Реклама:

Головне сьогодні