У затонулій "Булгарії" нарахували близько 110 тіл загиблих. Фото

— 11 липня 2011, 13:32

Рятувальники повідомили про попередні результатів розвідки затонулого судна "Булгарія", пише "Інтерфакс".

"За попередньою розвідкою, здійсненою водолазами республіки Татарстан, у затонулому теплоході перебувають приблизно 110 загиблих тіл, з них 30 дітей", - ідеться в повідомленні прес-служба пошуково-рятувальної служби Удмуртії, чиї рятувальники також проводять роботи на місці аварії.

Наразі водолази продовжують оглядати теплохід "Булгарія", який зараз знаходиться на глибині 20 метрів на дні водосховища. Доступ до приміщення, де в момент катастрофи могли знаходитися не менше 50 дітей, поки що не відкритий.

Про те, що на прогулянковому теплоході була велика кількість дітей - за останніми даними 59 - з офіційних джерел в перші години після катастрофи було відомо небагато. Зараз, коли для оглядових робіт на дні ріки задіяно близько 40 водолазів, почала надходити уточнена інформація про підтверджену кількість жертв.

Діти, як вважається, могли знаходитись у приміщенні, яке представники МНС Росії назвали "дитячою кімнатою". Потрапити в неї поки що не вдалося, пише ВВС.

На борту знаходилось 199 людей - пасажири і команда теплохода. Це більше, ніж повідомлялось після початку рятувальної операції.

"Врятовано 50 пасажирів, з 33 членів команди врятовано 23 людини, з 18 незареєстрованних пасажирів врятовано шестеро", - повідомляє керівництво МНС РФ в Татарстані.

Представник слідчого комітету Владімір Маркін заявив, що ще при виході в рейс судно "Булгарія" мало крен на правий борт.

Родичі тих, хто був на борту, продовжують чекати новин з місця рятувальної операції.

Вівторок в республіці оголошено днем жалоби. Про це повідомив президент Татарстану Рустам Мінніханов після того, як побував на місці катастрофи.

Нічний огляд затонулого судна мав на меті виявлення тих приміщень корабля, де могли залишитися незаповнені водою об'єми. Однак рятувальники не почули сигналів, які свідчили про те, що на "Булгарії" є люди, які залишились живими.

Велика кількість тіл виявлена там, де на судні розташовані бар і ресторан.

З паливних цистерн судна на поверхню водосховища вилилися нафтопродукти, які розтеклись на площу приблизно 500 метрів.

Російська поліція прочісує береги водосховища, а також близько двох десятків островів з огляду на те, що хтось із пасажирів або членів команди міг самостійно доплисти до суходолу.

Попередньо, тільки двоє людей змогли доплисти до берега, відстань до якого була декілька кілометрів. В момент катастрофи на Куйбишевському водосховищі, яке досі вважається найбільшим водним резервуваром у Європі штучного походження, була гроза.

Один з пасажирів, котрому вдалося вижити, розповів, що теплохід "Булгарія" несподівано нахилився на правий борт і дуже швидко пішов на дно. "Ніхто нічого не зрозумів", - наводить російська агенція РІА "Новості" слова цього пасажира.

Електродизельний теплохід здійснював прогулянковий рейс. З'явилися версії, що він був перевантажений. Глибина, на якій знаходиться затонуле судно, близько двадцяти метрів.

За фактом катастрофи теплохода порушено кримінальну справу за статтею "порушення правил безпеки експлуатації суден".

Теплохід рухався із міста Болгар до Казані і затонув близько 14 години за московським часом за три кілометри від берега. Теплохід затонув на глибині 20 метрів.

Двопалубний прогулянковий теплохід був побудований в 1955 році у Чехословаччині.

Судно, яке приписано до річного порту Пермі, попередньо належало Камському пароплавству, але пізніше було передано в оренду комерційній фірмі.

Фото Вести.ru

Реклама:

Головне сьогодні