На борту "Булгарiї" було понад 200 осiб, 25 iз них - незареєстрованi

— 11 липня 2011, 16:32

За останнiми даними, на борту теплохода "Булгарiя", який зазнав аварiї, перебували 208 осiб, повiдомив глава МНС Сергiй Шойгу, якого циткє Інтерфакс-України.

"Проведено опитування всiх свiдкiв, якi перебували на суднi. Ми з'ясували, що на суднi перебували 208 людей", - сказав Шойгу. Вiн також пояснив, що первинна кiлькiсть осiб, якi перебували на борту судна, збiльшилася "за рахунок 25-ти незареєстрованих пасажирiв".

"Як вони туди потрапили, ще доведеться розбиратися", - сказав мiнiстр.

Глава МНС повiдомив, що станом на 12:00 мск понедiлка 80 осiб врятовано, дев'ятьох iз них госпiталiзовано.

"На жаль, пiсля обстеження судна водолазами можна сказати, що знайти живих там надiї практично немає", - заявив Шойгу.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, "пiднято 12 тiл загиблих, але є ще".

Шойгу разом iз главою Мiнтрансу Iгорем Левiтiним представив президенту пропозицiї про початок операцiї з пiдняття судна. При цьому вiн наголосив, що роботи з пошуку та пiдняття тiл загиблих не зупинятимуться.

Як доповiв на нарадi глава МНС Сергiй Шойгу, на мiсцi аварiї теплохода працюють чотири судна, 329 працiвникiв особового складу, 74 одиницi технiки. Вiн запевнив, що задiяно найсучаснiше обладнання для занурення водолазiв i виявлення тiл загиблих.

В операцiї, за словами мiнiстра, бере участь 91 водолаз, але найближчим часом їх стане 150.

Шойгу додав, що судноплавство на Волзi в результатi операцiї не припинялося.

У нарадi взяли участь глава Мiнтрансу I.Левiтiн, глава МНС Сергiй Шойгу та мiнiстр охорони здоров'я i соцiального розвитку Тетяна Голiкова, генпрокурор РФ Юрiй Чайка, перший заступник голови адмiнiстрацiї президента РФ Владислав Сурков.

За останнiми даними, на борту затонулого в недiлю теплохода перебували 208 осiб. Близько 80-ти осіб врятували.

Теплохiд "Булгарiя", що йшов iз мiста Болгар до Казанi, затонув на Волзi поблизу населеного пункту Куйбишевський затон на територiї Татарстану.

Реклама:

Головне сьогодні