Десятка найлихіших чаклунів: від Баби Яги до Волдеморта

Хто крутіший, Саурон чи Баба Яга, вдалося встановити виданню Time, яке склало рейтинг найбільш лихих чаклунів усіх часів.

Доки любителі "Гаррі Поттера" додивляються останній фільм про юного чарівника та гадають, як же йому вдасться перемогти чаклуна Волдеморта, видання Time вирішило пригадати й інших казкових лиходіїв.

На світі не бракує значно паскудніших створінь, ніж цей персонаж коміксів та мультфільмів про блакитних смурфів Гаргамель. Тому хазяїн котяриська Азраїла в цьому рейтингу зміг дістатися лише десятої сходинки, пише Time.

Персонаж грецької міфології чаклунка Цирцея вміла обертати людей на вовків та свиней. Дочці Геліоса та одній із головних персонажів "Одисеї" Гомера належить дев'яте місце.

Під номером вісім в рейтингу фея Моргана, ревнива та зла чаклунка, отруйниця, при цьому сестра короля Артура. Колись саме такими уявляли собі фей: темний злий дух із прадавніх часів, з яким потрібно боротися.

Багатоголовий демон Равана - антагоніст Рами в давньоіндійському епосі "Рамаяна" посідає сьоме місце. Мав справжню пристрасть до грабунку та руйнувань та владу над горами та морем, умів змінювати зовнішність, а ще украв у Рими дружину Сіту.

Зла відьма Заходу - в неї безліч дітлахів перевдягається на Хеловін, і в неї шосте місце в рейтингу казкових лиходіїв. У стрічці 1939-го року "Чарівник країни Оз" цю стару злюку з зеленою шкірою та бородавками, вдягнену у все чорне, від черевиків до гостроверхого капелюха, блискуче зіграла американська актриса Маргарет Хамілтон.

Дитинство Того-чиє ім'я-не-можна-називати нагадує персонажів Діккенса - хлопчик-сирота, якого світ лякає та не розуміє. Дорослий несимпатичний Волдеморт, ворог Гаррі Поттера, посідає п'яту сходинку.

Слав'янська Баба Яга, пасажирка літаючої ступи та мешканка хатини на курячих ніжках, в рейтингу займає четверте місце. Нею з давніх-давен лякали дітлахів, які погано поводилися, бо вона начебто мала звичку ними ласувати. За часів давніх провидців та шаманів, цілком імовірно, така відьма справді існувала.

Великий магістр - таке звання носик керівник Ку-клукс-клану. В цій організації не було нічого магічного, а такі титули використовувалися для підсилення атмосфери таємничості. Вдягалися її члени в білі балахони та виглядали як привиди загиблих солдатів армії конфедератів. Утім, їхній лідер усе одно одержує третє місце в рейтингу.

З-поміж усіх лиходіїв із "Зоряних воєн" глядачам, певно, найкраще запам'ятався Дарт Вейдер, проте Імператор - набагато зліший. Займаючи пост сенатора Республіки, Палпатіну тривалий час вдавалося приховувати, що він же і є Темним Лордом. Саме через нього ідеаліст Енакін Скайвокер перетворився на Дарта Вейдера, і за це Імператор має друге місце.

Пальму першості серед усіх злих чаклунів займає уособлення вічного зла - Саурон із "Володаря перснів". Саме він, споглядаючи на нескорений світ людей, хоббітів, гномів та ельфів через своє вогняне око, зв'язав волю чарівника Сарумана Білого, аби той створював для нього армію. В бойовому арсеналі Саурона були потворні орки, хмари чорних птахів тощо, проте для остаточної перемоги йому забрало лише його персня влади.

Фото з toonclub.blogspot.com, thanasis.com, knightsofavalon.com, mifolog.ru, bucksays.com, thetorchonline.com, liveinternet.ru, drazid.org, badassoftheweek.com, en.wikipedia.org.

Реклама:

Головне сьогодні