Білоруси роблять ковбасу з шоколадом

— 18 липня 2011, 16:15

У білоруських магазинах з'явився незвичайний делікатес - ковбаса з шоколадом. На перший погляд "Міланська" нічим не відрізняється від мисливських ковбасок, тільки складається на 97% з свинини і на 3% - з шоколаду.

Як пише Gazeta.ua, на гастрономічний подвиг наважився Кобринський м'ясокомбінат. Ідею запропонувала головний технолог підприємства Людмила Кадирова. Вона побувала на семінарі в Німеччині, там і спробувала вперше шоколадну ковбасу. Зразки привезла до рідного Кобрину - всім сподобалося.

Для білоруської харчової промисловості шоколадна ковбаса поки екзотика. Продається не скрізь, тільки в магазинах Кобрина та Бреста, а також на Комарівському ринку в Мінську. Коштує близько 30 тисяч білоруських рублів (48 гривень) за кілограм.

Європейці шоколадну ковбасу їдять давно. Чотири роки тому німецький м'ясник Йорг Штароске представив ковбасу з шоколадом і апельсиновою цедрою на одному з ковбасних чемпіонатів у Берліні.

Ідея зробити ковбасу шоколадної осяяла його під час безсонної ночі, коли він не міг зімкнути очей, намагаючись придумати щось оригінальне для конкурсу. За словами м'ясника, смак у делікатесу вийшов "разюче незвичайним". Настільки, що підкорив журі і отримав першу премію.

Реклама:

Головне сьогодні