Могилянці у порядку винятку збільшили держзамовлення

— 18 липня 2011, 17:23

Національному університету "Києво-Могилянська академія" збільшили державне замовлення на бакалаврів однієї спеціальності та магістрів двох спеціальностей.

Це зроблено як виняток, сказано в листі Міністерства освіти науки, молоді та спорту за підписом заступника міністра Євгена Суліми, який опубліковано на сайті НаУКМА.

У ньому сказано, що Міносвіти розглянуло низку звернень Академії і "як виняток, збільшує державне замовлення на денну форму навчання" за освітньо-кваліфікаційним рівнем:

- бакалавра за напрямом підготовки "Програмна інженерія" на 4 місця;

- магістра за спеціальністю "Філософія" на 10 місць;

- магістра за напрямком "Соціальна робота" - на 15 місць.

[L] Як відомо, раніше Міносвіти урізало "Києво-Могилянській академії" державне замовлення на низку спеціальностей, зокрема, на підготовку магістрів за спеціальністю "Журналістика" та за спеціальністю "Соціальна робота".

Після хвилі обурення громадськості, міністерство пояснило позбавлення держзамовлення на магістрів-журналістів у "Могилянці", серед іншого, тим, що в цьому університеті не готують бакалаврів з відповідного напрямку.

"Тому, з метою забезпечення якісної підготовки журналістів-магістрів, їх навчання у Києві зосереджено в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка", - пояснювало відомство.

Реклама:

Головне сьогодні