У пошукові результати Google потрапили службові документи відомств РФ

— 27 липня 2011, 13:12

У пошукових результатах Google виявилися службові документи державних міністерств та відомств РФ, деякі з яких позначені грифом "секретно". Для отримання посилань на них, достатньо вбити в рядок пошуку певний запит.

Як пише Lenta.ru, у числі проіндексованих пошуковиком матеріалів - документи Федеральної антимонопольної служби, Рахункової палати, Мінекономрозвитку та інших структур. Файли розміщені на сайті gov.ru (Сервер органів державної влади РФ).

Всього в пошукових результатах Google виявлено більше 100 файлів, помічених грифом "таємно" або "для службового користування". Також кілька десятків посилань на подібні документи видає пошукова система Mail.ru. Трохи змінивши текст запиту, подібні дані можна отримати і через "Яндекс".

Останніми днями почастішали скандали, пов'язані з виявленням у пошукових результатах конфіденційних даних користувачів. Згідно з роз'ясненнями прес-служби "Яндекса", причиною, так званих, "витоків" є некомпетентні дії веб-майстрів, які не закривають доступ до конфіденційних документів.

Реклама:

Головне сьогодні