У Донецькому медуніверситеті мордують собак? Фото

— 6 липня 2011, 10:52

В одному з блоків Донецького університету влаштували концтабір для собак: тварин тримають у жахливих умовах, не годуючи тижнями.

Бездомних собак приносять до стін університету студенти-медики. Кожна собака має окремий бокс та сидить у рідині із своїх випорожнень. Собак майже не годують: декілька днів на тиждень робочі університету приносять їм об'їдки зі смітника, пише "Комсомольская правда в Украине".

Щотижня медики забирають для дослідів близько трьох собак. Повертаючись з операційного столу, тварини мають відновитися під наглядом студентів-медиків. Утім, після цього вони знову потрапляють під ніж.

Завідувач притулку Олексій Соколов

Кожна тварина переносить в середньому по п'ять операцій, після чого вважається "відпрацьованим матеріалом" і доживає свої дні тут же, у віварії.

Останнім часом, змучені дослідами тварини взагалі знаходяться під загрозою знищення.

За словами завідувача віварієм Олексія Соколова, офіційно ніхто не каже, що собак хочуть позбавитися. "Керівництво вважає, що тварин, що знаходяться тут, не потрібно годувати, порівнюючи їх із хворими стаціонару, яким допомагають родичі. Однак у наших собак та щурів, виходить, я один на всіх родич. А я не хочу допустити масового бездушного знищення собак. Нехай цих тварин краще хтось забере, щоб над ними не знущалися, як це відбувається у нашому виші", - каже він.

З 11 червня віварій більше не отримує корм для тварин. За словами завідуючого, отримання їжі гальмує казначейство. "Не віриться, що таке може відбуватися у цивілізованій країні", - каже Вікторія Васильєва, директор донецького притулку для бродячих собак. "Я побачила справжній концтабір для тварин, де вони не вигулюються та харчуються невідомо чим. Хоч у нас і переповнений притулок, ми їх обов'язково заберемо", - каже вона.

Комісія визнала роботу віварію незадовільною

Як розказав ректор Донецького національного університету Юрій Думанський, вони не винні, що казначейство відмовилося сплачувати за корм.

"Але проблему вже майже вирішено: тонну корму для щурів уже отримали, скоро буде їжа і для собак. Будівля не ремонтувалась уже 25 років, тому місяць тому була комісія, яка визнала роботу віварію незадовільною. За умови отримання фінансування, ми можемо до вересня поставити віварій на капремонт, а наразі ми його тимчасово зачиняємо. Собак переведемо до притулку ПІФ. Хочу зазначити, що віварій університету потрібен, тому зачиняти його ніхто не буде", - каже він.

Журналісти, які побували там і бачили собак на власні очі кажуть: "У собачих очах така безнадія, що здається - подовж їм трохи ланцюг, і вони розіб'ють собі голову об камінну стіну, не очікуючи приходу вівісектора".

Нагадаємо, у 2009 році в інтернеті з'явилася фотосесія двох студенток із препарованою собакою. Дівчатка фотографувалися із собачим трупом, посміхаючись у камеру. Тоді ця справа набула великого розголосу.

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на газету "Комсомольская правда", в будь-якому вигляді заборонені.

Реклама:

Головне сьогодні