Статую Свободи закриють для відвідування

— 11 серпня 2011, 10:34

93-метровій "леді" Нью-Йорка потрібний ремонт, який коштуватиме 27,5 млн. доларів, пояснив міністр внутрішніх справ Сполучених Штатів Кен Салазар, якого цитує Бі-бі-сі.

Як повідомила служба національних парків США, усередині 125-річної статуї встановлять нові ліфти і сходи. Але поки йтимуть будівельні роботи, доступ на острів Свободи, де встановлена ​​статуя, у туристів як і раніше буде.

Щорічно подивитися на статую, також відому як "Леді Свобода", приїжджає 3,5 млн. осіб. Більшість з них нагору не підіймається.

Статуя символізує найважливіші цінності громадянського суспільства: свободу і демократію. Франція подарувала скульптуру США в 1886 році до сторіччя американської революції.

Після терактів 11-го вересня 2001 року відвідувачам заборонили підніматися у верхню частину статуї, але через кілька років оглядова площадка знову була відкрита.

Однак тепер влада міста прийшла до висновку, що застарілі конструкції всередині скульптури є небезпечними не тільки для відвідувачів, але і для самої статуї.

Реклама:

Головне сьогодні