В Італії провалився сезон розпродажів

— 11 серпня 2011, 12:26

Наразі в Італії триває останній тиждень літніх розпродажів - у п'ятницю, 12 серпня, італійські магазини ще продаватимуть літній одяг за зниженими цінами, але на прилавках магазинів вже з'явилася зимова колекція, яка, як кажуть продавці, більше приваблює туристів, пише Euromag.ru.

За даними Союзу виробників одягу Італії (Federabbigliamento), у столиці тільки перші два тижні розпродажів, що стартували 2 липня, пройшли вдало, а потім потік покупців різко скоротився, що призвело до значного зниження продажів.

В середньому по Риму, за даними Союзу, у порівнянні з минулим роком продажі скоротилися на 7-8%.

Ще більш невтішні дані Конфедерації представників комерційних та туристичних організацій і підприємств (Confesercenti). "Падіння попиту спостерігалося з самого початку, - заявив представник організації в Римі Валтер Джаммарія, - і тривало весь сезон".

Втім, за відомостями Конфедерації, в центрі італійської столиці падіння попиту було не таким сильним, як на околицях - продажі в центрі Риму скоротилися всього на 8-10% в порівнянні з минулим роком, у той час як у віддалених від центру районах падіння склало 20-25%. За межами італійської столиці продажі знизилися на 40%.

Нагадаємо, цього року розпродажі стартували в Італії 2 липня, на два тижні раніше, ніж зазвичай. Експерти сподівалися, що загальний обсяг продажів на час літніх знижок складе 4 млрд. євро, або близько 12% річного обороту галузі.

Реклама:

Головне сьогодні