Червоне вино знижує ризик серцевих хвороб

— 11 серпня 2011, 16:39

Про це повідомляє neboley.com.ua.

У глобальному експерименті, організованому фахівцями Католицького університету Кампобассо (Італія), Університету Гренобля (Франція) і Маастріхтського університету (Нідерланди), взяло участь більше 1560 чоловік, які протягом певного часу вживали в невеликих дозах червоне вино.

Після того, як наприкінці експерименту респонденти пройшли медичне обстеження і в них були взяті необхідні аналізи, стало зрозуміло, що в організмі підвищилася кількість кислот омега-3.

До омега-3-жирних кислот відносяться ліноленова, ейкозапентаєнова і докозагексаєнова кислота, які не синтезуються організмом, а можуть надходити з продуктами харчування, наприклад рибою.

Ці кислоти за своїми властивостями відносяться до життєво необхідних речовин, які потрібні для багатьох функцій організму, включаючи розвиток і нормальне функціонування очей і мозку. Крім того, вони допомагають впоратися із запальними процесами, наприклад, з артритом, сприяють зменшенню вмісту тригліцеридів у крові, які пов'язані безпосередньо із захворюваннями серця та інсультом.

Таким чином, науковцями був зроблений висновок, що невеликі порції червоного вина збільшують кількість кислот омега-3 в організмі. При цьому, не має значення: чи входять в раціон продукти багаті на ці кислоти.

Як пояснили вчені: виноградна шкірка містить дуже сильні антиоксиданти, відомі під загальною назвою поліфеноли. Саме вони збільшують вміст полінасичених кислот. Масло виноградних кісточок також характеризується високим вмістом полінасичених жирних кислот (лінолева і олеїнова кислоти).

Подібний ефект було виявлено також при вживанні інших видів алкоголю, однак вино дало найбільш сильний результат. Але варто пам'ятати, що вино також призводить до звуження судин, таким чином, подібним профілактичним засобом не варто зловживати.

Реклама:

Головне сьогодні